Neem contact op

Persoonlijke coaching en ontwikkelen van leiderschap

Tijdens het werken in een team, kom je ook jezelf tegen. Goede teamleden zijn verbinders, maar om te kunnen verbinden met anderen moet je ook in verbinding zijn met jezelf. Soms is dat lastig en kun je best een steuntje in de rug gebruiken. Dan kan een coach je net die ruimte geven om te reflecteren op wat je doet, waarom je dat zo doet en hoe het anders kan.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik zal je niet vertellen hoe het moet, maar ik zal je wel uitdagen om je overtuigingen te onderzoeken en je patronen te doorbreken. Als je dat aandurft, versterk je jouw leiderschapskwaliteiten. Je natuurlijke vermogen om te verbinden, te reflecteren, regie te nemen, te luisteren, helder te communiceren, grenzen te stellen etc. komt weer beschikbaar, om in te zetten in je dagelijks handelen in je team, als leider en natuurlijk ook thuis. Minder kracht – meer op de flow.

Goed bedoelde feedback...

Een eigen voorbeeld: ik kan soms behoorlijk allergisch reageren op advies of goed bedoelde feedback. Ik wil het niet ‘verteld krijgen’ en vind dat ik het zelf moet weten. Aan de ander kant kan ik me juist enorm laten inspireren door anderen; bijvoorbeeld door Jimmy Hendrix die zei: ‘Kennis spreekt maar wijsheid luistert’. Zo’n opmerking begrijp ik en voel ik in m’n hele lichaam . Het heeft voor mij veel te maken met hoe de boodschap mij bereikt, of beter gezegd hoe ik hem kan ontvangen. Valt die in een oud hardnekkig patroon (ikke zelf doen) of ben ik open en verwonderd? Als ik me bewust ben van waar ik zelf zit op dat moment en mijn eigen patroon herken, dan ervaar ik meteen keuzemogelijkheden om anders te reageren en dan krijg ik ‘andere antwoorden op dezelfde vragen’. Dat is groei, voorbij je oude reacties en overtuigingen.

Als professional kijkt iedereen naar jou hoe het moet, maar zelfs hoogvliegers zoals jij hebben support nodig. Om meer impact te creëren en om het beste van jezelf te (blijven) geven, heb je inzicht nodig op hoe en waarom jij de dingen doet, zoals jij ze doet.

Wat mensen zeggen:

“Achter de schermen is Simonet mijn geheime consigliere. Ze heeft die rust om te wachten en te luisteren totdat ze alles heeft gehoord en stelt dan die ene vraag, waardoor ik zelf het antwoord weet.”

Wil je werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling van jouw leiderschap? Neem dan contact op voor een coach-wandeling in Loenen aan de Vecht of op kantoor. Online aan de slag kan ook.